CROSKILLS – 5. sastanak Nacionalne kvalifikacijske platforme

5. nacionalno savjetovanje i sastanak Nacionalne kvalifikacijske platforme projekta Croskills održano je 17. prosinca 2015. u prostorijama Hrvatske komore inženjera građevinarstva u Zagrebu.

Podsjećamo, projektom CROSKILLS definira se plan i program izobrazbe te uspostaviti sustavna i kontinuirana izobrazba građevinskih radnika za energetski učinkovitu gradnju u skladu s Nacionalnim smjernicama te Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom (HKO). Opći cilj projekta jest uspostaviti sveobuhvatni program kvalifikacija i osposobljavanja građevinskih radnika, kako bi se omogućilo cjeloživotno osposobljavanje radnika u području energetske učinkovitosti te sustavna evaluacija kvalificirane radne snage u državi.

Na prethodnom sastanku Platforme, u ožujku ove godine, predstavljeni su ishodi učenja i prijedlog nastavnog materijala za zanimanje Zidar, kao prvo od 6 prioritetnih građevinskih zanimanja na koja je projekt usmjeren. Prikupljen je niz komentara u cilju dovršenja kurikuluma za zanimanje Zidar, te smjernica za razradu materijala za ostala prioritetna zanimanja. Također su prikupljeni prijedlozi za fokus planiranih informativno-marketinških aktivnosti projekta, usmjerenih na popularizaciju građevinskih zanimanja i energetske obnove.

Na 5. sastanku Platforme prikazani su završni nacrti materijala za obuku trenera za sva zanimanja, kao i prijedlog sustava certifikacije trenera i trening-centara (nositelja izobrazbe), a najavljena je i informativno-marketinška kampanja projekta koja je nedavno započela događanjem u Karlovcu. 

PREUZMITE PROGRAM SASTANKA

PREUZMITE RADNE MATERIJALE
Ovaj unos je objavljen u Naslovnica. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentari su zatvoreni.