EDUKACIJSKA RADIONICA EUROPSKE BANKE ZA OBNOVU I RAZVOJ

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) okupila je predstavnike dvadesetak hrvatskih konzultantskih tvrtki iz područja zaštite okoliša, zaštite i sigurnosti na radu na edukacijskoj radionici koja je održana 02.–06. ožujka 2015. u Hotelu Panorama u Zagrebu.

Radionica za Hrvatsku dio je serije radionica koje se tijekom 2015. održavaju i u Makedoniji, Albaniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Turskoj, Ukrajini i Mongoliji. Radionica je obradila zahtjeve EBRD-ovih politika, procedura i due diligence postupaka s aspekta zaštite okoliša, zdravlja i sigurnosti te društvenih pitanja (EHSS), uključujući praćenje učinaka projekata; procese financiranja i ulaganja međunarodnih financijskih institucija; pravne mehanizme kojima se EBRD i druge međunarodne financijske institucije služe kod dogovaranja i osiguranja provedbe mjera upravljanja rizicima i pridržavanja zahtjeva; okolišna, društvena i sigurnosna pitanja specifična za pojedine sektore s kojima se suočavaju korisnici međunarodnog financiranja; temeljne vještine obrađivanja EHSS pitanja u investicijskim projektima, uključujući ugovorne zahtjeve EBRD-a.

Kroz interaktivni pristup i razmjenu međunarodnih i lokalnih iskustava voditelja i sudionika, cilj radionice bio je razjasniti zahtjeve i utvrditi izazove specifične za pojedinu regiju. Radionicu su vodili iskusni međunarodni stručnjaci za okolišna, društvena, sigurnosna i zdravstvena pitanja, iz konzorcija Monkey Forest Consulting Ltd.  Kako je sadržaj radionice bio podijeljen na 3 tematske cjeline, sudionici su mogli odabrati pohađanje cjelokupnog programa, ili samo nekih tematskih cjelina. Po završetku radionice svim aktivnim sudionicima dodijeljene su i potvrde o pohađanju.

PREUZMITE PROGRAM RADIONICE

PREUZMITE MATERIJALE (obvezna lozinka)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovaj unos je objavljen u Naslovnica. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentari su zatvoreni.