Mobile2020

Projekt Mobile2020 pokrenut je u svibnju 2011. godine s ciljem stvaranja bike-friendly klime i veće mobilnosti na lokalnoj razini. Pokretači i partneri projekta (Baltic Environmental Forum (BEF), Regionalni centar zaštite okoliša (REC), stručnjaci iz Njemačke, Litve, Nizozemske) projekt su ponajprije namijenili malim i srednje velikim gradovima diljem 11 zemalja Srednje i Istočne Europe, koji broje od 10 000 do 350 000 stanovnika. Sam projekt razvijen je uz potporu programa IEE – Intelligent Energy Europe, uz pomoć kojeg je osigurano i 75 posto ukupnog budžeta[1].

U svom djelovanju Mobile2020 je usmjeren na dvije razine – osim promidžbe alternativnog načina prijevoza u gradovima, projekt obuhvaća i planiranje infrastrukture u targetiranim gradovima. Promjenom shvaćanja biciklizma kao isključivog načina rekreacije, ali i utjecanjem na razinu prometne kulture građana, dugoročno se nastoje postići i još neki pozitivni učinci, kao što su utjecaj na ljudsko zdravlje te, u konačnici, smanjenje emisije štetnih plinova iz prometa[2].

Primjer gradova Zapadne Europe, koji bilježe prosječan udio od 20 posto biciklista-sudionika u prometu[3], partneri projekta u Hrvatskoj žele iskoristiti na najbolji način – kontinuiranim informiranjem gradova te poticanjem na njihovo zajedničko djelovanje, nastoji se postići poticanje dugoročnog razvoja biciklizma i razmjene stručnosti i znanja na najvišoj razini.

Ipak, trenutna situacija u Hrvatskoj ne potiče optimizam – udio bicikala kao prijevoznog sredstva još je uvijek vrlo nizak, čemu razloge ponajprije treba tražiti u pomanjkanju biciklističkih infrastruktura, kao i nedovoljnoj informiranosti građana. Jednostavnim riječima, bicikl kao sredstvo svakodnevnog prometovanja ne postoji u percepciji šire javnosti. Iako razni primjeri dobre prakse i smjernica već postoje, iste je potrebno provesti ih te prilagoditi nacionalnim okolnostima[4]. Također, kao i većina zemalja Srednje i Istočne Europe, Hrvatska je još uvijek na glasu kao zemlja s neprekidnim porastom potražnje za automobilima kao simbolima ekonomskog i socijalnog uspjeha.

Pred projektom Mobile2020 stoga stoji više izazova. Dionike presudne za stvaranje bike-friendly klime u hrvatskim gradovima (predstavnike lokalnih samouprava manjih i srednje velikih gradova (uključujući Zagreb), nadležnih ministarstava, energetskih agencija, nevladinih udruga te interesnih skupina građana) tijekom projekta nastojat će se educirati i motivirati za poboljšavanje procedura planiranja na lokalnoj razini, s ciljem veće mogućnosti utjecaja na kvalitetu života građana. S tim ciljem bit će organiziran niz tematskih (teoretskih i praktičnih) seminara, koji će uključivati četiri cjeline:

  • strateško prometno planiranje;
  • planiranje biciklističke infrastrukture;
  • soft mjere za promoviranje korištenja bicikala;
  • komunikacijskim alatima prema promjenama u ponašanju korisnika.

Mogućnosti za sve gradove-sudionike projekta Mobile2020 su brojne. Osim diseminacije znanja i iskustva najboljih europskih praksi, pokretanjem nacionalne medijske kampanje s njihovim će aktivnostima biti upoznate sve nadležne institucije. Svojom prisutnošću na javnim događanjima i promotivnim aktivnostima[5] svrstat će se među najbolje primjere domaće prakse, a prema međunarodnim iskustvima.

Tijekom trajanja projekta za sudionike će biti razvijen i tematski priručnik na hrvatskom jeziku, s potpunim informacijama i direktivama za što uspješniju implementaciju konkretnih mjera, poučenih iskustvom najuspješnijih zapadnoeuropskih gradova. Istovremeno, paralelno s posljednjim koracima u pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, Mobile2020 će podržavati i implementaciju EU Green Paper on Urban Mobility, inicijative za stvaranje novih urbanih politika mobilnosti.

Po završetku projekta, najuspješnijim gradovima – sudionicima projekta bit će darovani promotivni bicikli, dok će najzaineresiranijim sudionicima biti omogućeni i studijski posjeti u Njemačku i Nizozemsku, gdje će, osim iskustava “iz prve ruke”, sudjelovati i u jačanju mreže kontakata nacionalnih i međunarodnih stručnjaka. Daljnje aktivnosti nakon završetka projekta koordinirat će nacionalna radna skupina stručnjaka okupljenih tijekom trajanja projekta, koji će inicirati daljnju razmjenu znanja i iskustva. S istim ciljem bit će organizirane i dvije međunarodne konferencije.

Trajanje projekta Mobile2020 predviđeno je do travnja 2014. godine.

Mobile2020_prezentacija - PDF datoteka


[1] Ukupan budžet projekta iznosi 114,368.00 eura. 75 posto (85,776.00 eura)osigurano je putem programa Intelligent Energy Europe. Dodatnih 25 posto (28,000.00 eura) moraju biti osigurani iz dodatnih izvori financiranja

[2] Planirani ciljevi kreću se u smjeru uštede ušteda do 90,000 tona CO2 na godišnjoj razini do 2020. godine

[3] Kao primjer dobre prakse izdvaja se njemački grad Mϋnster s čak 38 posto udjela biciklista u prometu

[4] Kao gradovi – primjeri dobre prakse u Hrvatskoj se izdvajaju Koprivnica, kao grad s najviše biciklističkih staza po glavi stanovnika u RH te Zagreb, poučen iskustvima iz projekta PRESTO

[5] (launch event povodom predstavljanja projekta, završno predstavljanje rezultata seminara, predstavljanje snimljenih kratkih filmova na temu biciklizma i dodjela nagrada najboljima…)

Ovaj unos je objavljen u Projekti. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentari su zatvoreni.